Mijn favoriet model

Beelden

Zomer, 2008, Anderlecht

Die lijn is goed

“Die lijn is goed”, zei mijn leraar, Eric Léon, bij de klassikale beoordeling tijdens de les naaktmodel. Hij had het over welgeteld één lijn in het hele werk die hij goed vond. Met die kleine aanmoediging ging ik aan de slag om een paar jaar later mijn beste werk tentoon te stellen voor de jury in de academie van Anderlecht, afdeling Tekenen. Hieronder een selectie.

Naast de kneepjes van het vak, leerde Eric mij vooral goed kijken: met half dichtgeknepen ogen het spel van licht en donker zien. Bovendien had hij de gave om via mijn werk recht in mijn ziel te kijken. Zeer confronterend, doch tegelijkertijd een uitnodiging om altijd maar te groeien, ook al zag ik dat toen bijlange zo niet.

Merci voor alles, Eric!

Gebruikte materialen: waterverf, houtskool

Mijn favoriet model was een danser uit de school P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and Training Studios) opgericht door Anne Teresa De Keersmaeker in Brussel, zie middelste foto’s. In deze oefening stond de danser in kwestie maar een paar minuten stil om daarna langzaam verder te dansen naar de volgende pose. Het was telkens snel wezen om de essentie te vatten.

Verhalen verBeelden
Academie van Anderlecht
silhouette of woman holding hat in blue and gray nebula

t' Is aan u nu...

Wil je iets, iemand of jezelf laten stralen?

Contacteer me dan vrijblijvend

Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!